Mikael Hugg - Kukkulan Uudet Kuninkaat Milleniaaleja johdettaessa johtajan on synnyttävä uudelleen. Uusi artikkeli joka keskiviikko.

Viisas johtaja kehittää itseään käänteisen mentorisuhteen avulla

  • Viisas johtaja kehittää itseään käänteisen mentorisuhteen avulla

Olen aidosti ylpeä nykyisistä yritysmaailmamme johtajista. Olen myös aidosti hämmästynyt heidän nopeasta reagointikyvystään ja taidosta sopeutua uuteen maailmaan.

 

Näin lähes kolmekymppisenä milleniaalina maailmani ei ole muuttunut läheskään niin kovasti kuin X-sukupolven tai Baby Boomereiden maailma.

 

Kun itse synnyin 80-luvun lopulla, maailma oli juuri astumassa offlinesta onlineen. Itselleni verkon tuoma tiedon ja taidon rajattomuus tai informaation salaman nopea liikkuvuus ei ole koskaan ollut muuta kuin itsestäänselvyys.

 

Toisin oli ennen.

 

Mutta mistä olen heistä erityisen ylpeä on heidän kyvystään muuttaa vanhoja käytäntöjä tarpeen vaatiessa.

 

Jos vielä parikymmentä vuotta sitten joku olisi vakavissaan ehdottanut, että yrityksen johtoryhmäläisten olisi kannattavaa palkata itselleen pari-kolmekymppinen mentori, hänet olisi naurettu ulos kokoushuoneesta alta aikayksikön. Nyt sen sijaan reverse mentoring, käänteinen mentorointi, on jo monen valistuneen yritysjohtajan huulilla.

 

Kysymyksessä ei ole pelkästään one-on-one koulutus Snapchattiin tai Dropboxissa touhuamiseen, vaan myös syvempi, arvomaailmoja, asenteita ja roolikäsityksiä koskettava kahden eri-ikäisen ihmisen välinen suhde. Tämä suhde auttaa parhaassa tapauksessa molempia avartamaan ymmärrystään ja voi kukoistaa vuosia rikastuttavana ja rakentavana kokemuksena.

 

Meistä jokaisella on jotain annettavaa, ja siksi olisikin typerää sivuuttaa hyvää ja jatkon kannalta jopa oleellista tietoa vain siksi, ettei joku ole saman ikäinen kuin itse. Jos toisella ei ole kokemusta, on hänellä todennäköisesti uusi, raikas tapa katsoa liiketoimintaasi.

 

Sen sijaan, että keksisit johtoryhmäsi tai kollegoidesi kanssa uusia vastauksia vanhoihin kysymyksiin, eikö olisikin virkistävää ja tuloksellisempaa keksiä kokonaan uusia kysymyksiä? Alallanne on ehkä tehty pitkään liiketoimintaa tietyin tavoin, mutta se ei tarkoita etteikö olisi myös joitain aivan uusia tapoja harjoittaa liiketoimintaa aivan uusien kohderyhmien kanssa. Kysymys on perspektiiveistä ja tässä käänteinen mentorisuhde on oleellisimmillaan.

 

Ihminen, joka on eri ikäinen, tulee eri taustoista ja jolla on erilainen kokemustausta kuin sinulla, pystyy avaamaan sinulle aivan uuden maailmankuvan. Eikä siitäkään ole haittaa, että tämä nuori käänteinen mentorisi saattaa vieläpä edustaa kasvavaa asiakaskuntaasi.

 

On yksi asia tilata konsulttitalolta 100 sivuinen raportti milleniaaleista kuluttajina ja lukea sen yhteenvedot kuin oikeasti viettää aikaa milleniaalien kanssa ja todella ymmärtää mistä maailmamme koostuu.

 

Joku saattaisi nyt todeta, että käytetäänhän me fokusryhmiä. Mutta vaikka fokusryhmien käyttö onkin tuotekehityksessä oleellinen osa, ei se ole reverse mentoringia eikä vastaa edes samoihin kysymyksiin.


Kysymys on nimenomaa yhteisen ajan viettämisestä. Sanotaan että seura tekee kaltaisekseen. Sanoisin, että mikäli haluat ymmärtää tulevaisuutta, hanki seuraksesi niitä jotka rakentavat tulevaisuuden maailmaa.

Hanki itsellesi käänteinen mentori.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

"Kaikki hyvä lähtee ajattelutapojen muutoksesta."
Se pitää kyllä paikkansa.

En ymmärrä kirjoituksen jargonia. Siinä suositetaan sitä ja perustellaan tätä, mutta ei kuitenkaan sitouduta tuohon pääideaan.

Jos haluat muuttaa ajatustapoja, sinun pitää tehdä se itse ja tietoisesti. Sitä varten tarvitaan ajattelun malleja ja tietämystä, ehkä jopa huipputietämystä. Itse olen tutkinut ja kehittänyt metodiikkaa IT-alalle ja systeemiajatteluun vuosituhannen alusta asti ja valmistunut on väitöskirja, patentteja, yritysaihioita, lukuisia kirjoja sekä laaja videomateriaali siitä mitä yhteiskunta systeemisesti tulkittuna ja ihanteena olisivat.

Ajattelussa tärkeintä on tieto ja tietämys, hallittu tiedon jalostuksen prosessi sekä innostus saada aikaan hyödyllisiä tuloksia. Toki eri-ikäiset kumppanit ovat hyödyllisiä ideoitten tarkentajia ja sparraajia. Suvaitsevaisuus on tärkeä innovoijan ominaisuus, samoin kuin kriittisen ajattelun taito.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ei tätä jargonia ole tarkoituskaan ymmärtää. Sen on tarkoitus johdattaa lukija ostamaan konsulttipalveluita yritykseltä, jonka edustaja tätä jargonia suoltaa.

Toimituksen poiminnat