Mikael Hugg - Kukkulan Uudet Kuninkaat Milleniaaleja johdettaessa johtajan on synnyttävä uudelleen. Uusi artikkeli joka keskiviikko.

Tarina eläimistä ja elämästä

  • Tarina eläimistä ja elämästä

Inspiroiduin havainnollistamaan ihmisten ja sukupolvien eroavaisuuksien tärkeyttä kertomalla tarinan eläimistä ja elämän tarkoituksesta. Olemme usein niin lähellä omaa ja läheistemme elämää, että tulemme sokeaksi siitä, mitä varten täällä olemme, ja kuinka onnekkaita olemmekaan, kun olemme erilaisia.

 

Tarinani eläimistä ja elämästä on seuraava:


“Olipa kerran pöllö, joka heräsi päiväuniltaan kiivaaseen keskusteluun. Hän raotti silmiään ja huomasi puun juurella istuvan karhun, jäniksen ja haukan keskustelevan elämän tarkoituksesta. Karhu argumentoi, että hänen mielestään oikea tapa elää on nauttia kesäisestä metsästä syömällä marjoja, nappaamalla herkullisen lohen virrasta ja kaluamalla raatoja, ja talven tullen köllähtää luolaan nukkumaan makeaa talviunta. Tähän jänis tiuskaisi: “Onpa barbaarimaista, eihän noin kuulu elää. Ensinnäkin, talvi on parasta aikaa, koska silloin olet väriltäsi yhtä lumen kanssa ja saat nakertaa herkullista omenapuun kuorta.” Jäniksen mielestä eläinten syöminen oli turhaa ja täysin tarpeetonta. Haukka seurasi keskustelua ja tokaisi: “Olette molemmat väärässä. Parasta on nähdä maailma yläilmoista ja antaa lempeän tuulen kannatella korkeuksissa. Ja kun alkaa hiukomaan niin sekin on maailmalle palvelus kun on taas yksi jyrsijä vähemmän luontoa tuhoamassa. Kukapa hiiristä ja myyristä välittäisi.”

Tästä seurasi kiihkeä juupas eipäs -väittely, ja juuri kun tilanne alkoi lähteä käsistä, pöllö päätti lehahtaa paikalle ja rauhoitella. Se kysyi: “Haukka, ymmärrän kyllä näkemyksesi, sillä itsekin rakastan lentämistä, mutta jos tuo on käsityksesi elämän tarkoituksesta, niin kuinka jänis ja karhu, joilla ei ole siipiä voisivat koskaan elää oikein? Ja sinä jänis, vaikka kasvien syönti on sinulle luontaista ja keveytesi ansiosta lumi kannattelee sinua, ei se kuitenkaan sopisi karhun tai haukan pirtaan. Mutta et sinäkään karhu oikeassa ole, sillä sinunkin tapasi elää sopii vain karhuille. Mutta siitä huolimatta te kaikki olette myös oikeassa, sillä jokaiselle meistä on tässä maailmassa tarkoitus. Niin pitkään, kun karhu elää karhun elämää ja haukka haukan elämää, toteutatte oman elämänne tarkoitusta.” Karhu, jänis ja haukka katsoivat toisiaan hölmistyneinä, samalla ymmärtäen, että jokaiselle meille on tässä tarkoitus, ja että tärkeintä on löytää oma paikkansa tässä maailmassa. Elämällä toisen elämää, elät elämää ilman tarkoitusta.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat