Mikael Hugg - Kukkulan Uudet Kuninkaat Milleniaaleja johdettaessa johtajan on synnyttävä uudelleen. Uusi artikkeli joka keskiviikko.

Jossitellaanko teillä?

  • Jossitellaanko teillä?

Jos jossitellaan, niin erinomaista! Näin kansankielellä jossittelu, tarkemmin sanottuna taito luoda entä jos -kysymyksiä, on sekä henkilökohtaisen että organisaation kasvun kannalta merkittävä. Entä jos -kysymyksiin piiloutuu paljon suurempi merkitys kuin moni ehkä osaa edes ajatella. Liiikemaailmassa entä jos -kysymykset ovat luoneet uusia tulovirtoja ja aktivoineet uusia asiakassegmenttejä. Henkilökohtaisessa elämässä “entä jos” on voinut olla tulenkantajana löydettäessä oma, syvempi tarkoitus elämälle.

Liian usein jossittelu kuitenkin otetaan väärin vastaan ja jossittelija tulkitaan joko haaveilijaksi tai kapinalliseksi. Liian pitkään ihannetyöntekijä on ollut hiljainen koneen osa, joka ei turhia kysele ja tekee sen mitä on pyydetty. Kyselijät ja kyseenalaistajat ovat nähty ärsyttäviksi veneenkeikuttajiksi, joista olisi paras päästä eroon. On ehkä koettu, että se joka kysyy samalla kyseenalaistaa esimiehen osaamisen, ymmärryksen ja harkintakyvyn.

Onneksi suunta on nyt muuttumassa ja organisaatioissa on huomattu, että kysyminen on itseasiassa tervettä ja liiketoiminnan kannalta hyvä juttu. Ihmisen uteliaisuus on nostettu uudeksi arvoksi ja edistyksellisimmät organisaatiot ovat alkaneet jopa palkitsemaan kyselijöitään. On perustettu think tankkeja ja kiihdyttämöitä, joiden tarkoitus on kyseenalaistaa nykypäivän rutiinit ja itsestäänselvyydet ja miettiä kuinka relevantteja ne todella ovat ja keitä ne oikeasti palvelevat.

Ja tässä piilee milleniaalien arvo.

Kun vahva itsevarmuus ja nuoruuden uteliaisuus laitetaan samaan pakettiin, on lopputuloksena sanavalmis kyselijä, joka ei kysy koska saisi siitä korvauksen vaan koska häntä kiinnostaa tietää miksi. Mutta pelkkä luontainen uteliaisuus ei ole syynä siihen, miksi kysymme ja kyseenalaistamme. Meille milleniaaleille kaikille asioille on löydyttävä merkitys. Ei riitä, että asiat nyt vain ovat tai että tällainen tämä nyt vain on, vaan sille on löydyttävä merkitys. Ja jos sille ei löydy merkitystä ja näin ollen olemassaolon syytä, se on syytä joko poistaa tai muuttaa niin, että sille löytyy taas oma merkityksensä. Tästä syystä työn mielekkyys ja kiinnostavuus on milleniaalien arvoasteikolla erittäin korkealla. Ei ole sama mitä tekee kunhan palkka kilahtaa tilille, vaan se mitä minä teen täytyy vaikuttaa jollain tavalla johonkin itselle ja/tai yhteisölle tärkeään asiaan.

Koska milleniaaleille työ ja vapaa-aika on punoutunut yhteen, myös työn rooli on muuttunut. Moni milleniaali arvostaa enemmän luottamukseen pohjautuvaa työelämää, jossa luotetaan siihen, että työt tulevat tehtyä ja tavoitteet saavutettua, vaikka tekijä itse ei notkuisi toimistolla määrättyä 8-16 väliä. Osa vanhempien sukupolvien edustajista saattaa tässä kohahtaa, että kysymys on vain laiskuudesta, mutta silloin mennään harhaan. Se, ettei milleniaalityöntekijä välttämättä olisi juuri tuota klassista 8-16 väliä toimistossa, ei se tarkoita, etteikö hän tekisi töitä. Esimerkiksi itse teen töitä normaalien tuntien lisäksi myös illalla ja joskus jopa keskellä yötä. Teen töitä silloin, kun se tuntuu hyvältä ja kun koen että minulla on siihen jotain annettavaa. Jos lähtee laskemaan tunteja, voi nopeasti huomata että viikon tunnit ylittävät helposti tuon yritysten rakastaman 8-16 välisen ajan työtunnit. Mutta tällä en sano etteikö moni viihtyisi myös tuossa aikavälissä. Pointti on enemmänkin se, että työn toteutuksen valinnanvapaus ja omaan työhönsä koskeva päätäntävalta parantaa milleniaalin sitoutumista ja asiaan vihkiytymistä. Entä jos voisin tehdä työtä silloin kuin haluan, miltä silloin työviikkoni näyttäisi?

Milleniaalien johtamisen ja motivoinnin kannalta on siis oleellista, että annat heidän kysyä ja kyseenalaistaa. Esimiehen on voitava olla niin vahva, että kestää työntekijöidensä haastamisen. Ja jos järkevää selitystä on hankala keksiä kyseenalaistetuille käytännöille tai toiminnoille, on ehkä todellakin aika miettiä kuinka relevantti koko asia oikeastikaan on. Seuraavan kerran kun siis joku aloittaa jossittelun, tarraa siihen kiinni ja katso minne jossittelun rabbit hole teidät voikaan viedä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat